25 Ağustos 2024 Pazar

Taze Fasulye Turşusu Tarifi

 

Taze Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 15 tane kadar domates (kabukları soyulmuş)
  • 10 diş sarımsak
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı iri tuz (damak tadınıza göre)
  • Yarım demet maydanoz

    Taze Fasulye Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeyi iki uç kısmını keselim, güzelce yıkadıktan sonra kaynamış suyun içine atıp, ezilmeden yaklaşık 5-7 dakika kaynasın o esnada ayrı bir kaba soğuk su koyalım kaynama sonrası fasulyeleri sıcak sudan çıkarıp, soğuk suya koyun şoklansın.
  • Daha sonra domateslerin kabuklarını soyalım elinizle minik doğrayalım sarımsağıda minik doğrayın, maydanozun sap kısmını kesin sadece yaprak kısımlarını doğrayın.
  • Uygun bir kaba domatesleri fasulyeyi ve diğer bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra kavanozlara doldurun kapaklarınız kesinlikle yeni olsun ve sıkıca kapatın.
  • Not:Ağzına kadar doldurmayın taşar. 2 gün kadar dışarda bekletin sonra ister buzdolabında ister serin bir yerde muhafaza edin. Deneyeceklere afiyet şifa olsun😍 Verdiğim ölçülerden 4 tane 800ml kavanoz çıktı ölçüyü azaltıp artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder