Taze Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze fasulye
- 15 tane kadar domates (kabukları soyulmuş)
- 10 diş sarımsak
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı iri tuz (damak tadınıza göre)
- Yarım demet maydanoz
Taze Fasulye Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeyi iki uç kısmını keselim, güzelce yıkadıktan sonra kaynamış suyun içine atıp, ezilmeden yaklaşık 5-7 dakika kaynasın o esnada ayrı bir kaba soğuk su koyalım kaynama sonrası fasulyeleri sıcak sudan çıkarıp, soğuk suya koyun şoklansın.
- Daha sonra domateslerin kabuklarını soyalım elinizle minik doğrayalım sarımsağıda minik doğrayın, maydanozun sap kısmını kesin sadece yaprak kısımlarını doğrayın.
- Uygun bir kaba domatesleri fasulyeyi ve diğer bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra kavanozlara doldurun kapaklarınız kesinlikle yeni olsun ve sıkıca kapatın.
Not:Ağzına kadar doldurmayın taşar. 2 gün kadar dışarda bekletin sonra ister buzdolabında ister serin bir yerde muhafaza edin. Deneyeceklere afiyet şifa olsun😍 Verdiğim ölçülerden 4 tane 800ml kavanoz çıktı ölçüyü azaltıp artırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder