Tencerede Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 8 tane tavuk baget kullandım ben
- 1 kase arpacık soğan ( yoksa bir tane dörde böl)
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kapya biberi
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ isteğe bağlı
- 2 tane domates rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
Tencerede Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları güzelce yıkayalım varsa tüyleri temizleyelim. Ardından kurutup tuz serpelim üzerlerine.
- Ve una bulayıp tencerede sıvı yağda arkalı önlü kızartalım.
- Sonrasında tereyağ ve diğer tüm malzemeyi sırasıyla ilave edip domates sosunu suyunu ve baharatları da ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ortalama 45 dakikaya yakın ağzı kapalı pişirelim.
- Çok sulu seviyorsanız tencere ağzı açık pişirip sulu bırakabilirsiniz tercihinize bağlı ama ben ağzı kapalı pişirip en son kapağı açtım suyunu çekti.
- Son olarak maydanoz serptim yanına pilav ve salata yaptım siz nasıl arzu ederseniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder