Truffle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
- 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
Dışı için
- 100 gr sütlü veya beyaz çikolata
Truffle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alıyoruz. Bisküvilerin üzerine tereyağ ve çikolatayı ekleyip önce kaşıkla karıştırıyoruz, sonra elimizle bir güzel alt üst ediyoruz.
- İstediğimiz büyüklükte yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
- Çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Truffleleri şişe batırıp çikolataya daldırıyoruz. Bir çatal yardımı ile truffleleri çıkartıp donması için yağlı kağıt üzerine koyuyoruz.
- Bir bardağın içerisine buzdolabı poşeti geçiriyoruz ve benmari usulü erittiğimiz çikolatalardan içerisine dolduruyoruz.
- Poşeti alıp çikolatayı köşeye doğru ittiriyoruz. Poşetin köşedeki ucunu küçücük kesiyoruz. Çikolatası donmuş trufflelerin üzerine sıkıp süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder