7 Ağustos 2024 Çarşamba

Truffle Tarifi

 

Truffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Dışı için

  • 100 gr sütlü veya beyaz çikolata

    Truffle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alıyoruz. Bisküvilerin üzerine tereyağ ve çikolatayı ekleyip önce kaşıkla karıştırıyoruz, sonra elimizle bir güzel alt üst ediyoruz.
  • İstediğimiz büyüklükte yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Truffleleri şişe batırıp çikolataya daldırıyoruz. Bir çatal yardımı ile truffleleri çıkartıp donması için yağlı kağıt üzerine koyuyoruz.
  • Bir bardağın içerisine buzdolabı poşeti geçiriyoruz ve benmari usulü erittiğimiz çikolatalardan içerisine dolduruyoruz.
  • Poşeti alıp çikolatayı köşeye doğru ittiriyoruz. Poşetin köşedeki ucunu küçücük kesiyoruz. Çikolatası donmuş trufflelerin üzerine sıkıp süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder