18 Eylül 2024 Çarşamba

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

 

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yeteri miktar ketçap
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kekikİçi için:
    • 300 gr pişmiş kuşbaşı et
    • 5 -6 adet mantar
    • 1 paket mısır
    • 1 adet kapya biber
    • 1 adet soğan
    • 1 kase rendelenmiş kaşar

      Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle hamuru için bütün malzemeyi yoğurma kabımızın içerisine alalım ve suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
    • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur haline geldikten sonra üzerine kapatalım ve 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
    • Mayalanan hamurumuzu güzelce yuvarlak bir şekilde açalım.
    • Daha sonra içerisine ketçap sürelim .
    • Ardından fesleğen ve kekiğimizi üzerine serpiştirerek malzemelerimizi eklemeye başlayalım .
    • Ben öncelikle rendelenmiş kaşar ekledim daha sonra diğer malzemelerimi güzel bir şekilde yaydım ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirdim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder