Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kalıpta Kek Tarifi

 

Kalıpta Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı süt (kakaolu kısım için)
  • 2,5 su bardağı unÜzeri için;
    • Yarım çay bardağı şeker
    • Yarım yemek kaşığı margarin
    • 50 gram krema

      Kalıpta Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Kakaolu sade kalıpta kek için öncelikle yumurtaları ve toz şekeri karıştırma kabına alalım.
    • Beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar mikserle güzelce çırpalım.
    • Beyazlaşan yumurta ve şekere sıvı yağ ve sütü ilave ederek tekrardan çırpalım.
    • Karışıma un, kabartma tozu ve vanilya ilave edelim. Hamuru pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
    • Hazırladığımız hamurun yaklaşık yarısını daha önceden tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına aktaralım.
    • Karıştırma kabında kalan sade hamura kakao ve süt ekleyerek tekrardan çırpalım.
    • Hazırladığımız kakaolu hamuru da sade hamurun üzerine yavaşça gezdirelim.
    • Kekimizi bu şekilde önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 50-55 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
    • Bu sırada sosumuzu hazırlayalım. Herhangi bi sos tavasına yarım çay bardağı toz şekeri koyup tamamen eriyene kadar bekleyelim. Tamamen eriyen şekerimizi karıştırarak üzerine yarım yemek kaşığı margarini ekleyip karıştıralım tamamen eriyen margarinden sonra 50 gram kremamızı ekleyip göz göz oluncaya kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
    • İçi güzelce pişen ve kabaran kekinizi fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
    • Daha sonra bir servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım.
    • Kalıptan çıkardığımız kekimizi hazırladığımız sosla dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?