Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Şeftalili Turta Tarifi

 

Şeftalili Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram katı yağ
  • 1 adet  yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (klasik su bardağı 200 ml 3 su bardağı da un alabilir ,yağın cinsine ,yumurtanın büyüklüğüne göre değişir )

Şeftali dolgusu için;

  • 3-4 adet şeftali
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya

    Şeftalili Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şeftali dolgusunu hazırlayın soğumaya bırakın. Şeftalileri soyup, küp şeklinde doğrayın.
  • Şeftatileri genişçe bir tavaya aktarın, üzerine şeker gezdirin. Ocakta pişmeye bırakın.
  • Şeftaliler suyunu çektiğinde bir çay bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı nişasta ekleyin karıştırın eriyen nişastalı suyunu şeftalilerin üzerine gezdirin.
  • Vanilya ilave edin karıştırın. Koyulaşan şeftalileri ocaktan alın soğumaya bırakın.
  • Hamur için; oda sıcaklığında katı yağı, yumurta, şekeri derin bir kaba alın karıştırın. Unu azar azar ekleyin ,kabartma tozunu ilave edin Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alın sürece sarın buzluğa atın.
  • Kalan hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru borcam ya da kalıbınıza elinizle bastırarak yayın çatalla delikler açın.
  • Ortasına şeftali dolgusu ekleyin.
  • Üzerine buzlukta beklemiş hamuru elinizle parçalayarak gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Her fırına göre süre değişebilir.
  • Kızardığında fırından çıkarın soğuyunca ister pudra şekeri serpin ister meyve sosları ya da dondurmayla servis edin 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?