Şeftalili Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram katı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un (klasik su bardağı 200 ml 3 su bardağı da un alabilir ,yağın cinsine ,yumurtanın büyüklüğüne göre değişir )
Şeftali dolgusu için;
- 3-4 adet şeftali
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1 paket vanilya
Şeftalili Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şeftali dolgusunu hazırlayın soğumaya bırakın. Şeftalileri soyup, küp şeklinde doğrayın.
- Şeftatileri genişçe bir tavaya aktarın, üzerine şeker gezdirin. Ocakta pişmeye bırakın.
- Şeftaliler suyunu çektiğinde bir çay bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı nişasta ekleyin karıştırın eriyen nişastalı suyunu şeftalilerin üzerine gezdirin.
- Vanilya ilave edin karıştırın. Koyulaşan şeftalileri ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Hamur için; oda sıcaklığında katı yağı, yumurta, şekeri derin bir kaba alın karıştırın. Unu azar azar ekleyin ,kabartma tozunu ilave edin Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alın sürece sarın buzluğa atın.
- Kalan hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş hamuru borcam ya da kalıbınıza elinizle bastırarak yayın çatalla delikler açın.
- Ortasına şeftali dolgusu ekleyin.
- Üzerine buzlukta beklemiş hamuru elinizle parçalayarak gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Her fırına göre süre değişebilir.
- Kızardığında fırından çıkarın soğuyunca ister pudra şekeri serpin ister meyve sosları ya da dondurmayla servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder