31 Ekim 2024 Perşembe

Ağızlara Layık Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Ağızlara Layık Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 kg patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 bardak su

Patlıcanları kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 1 buçuk su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

    Ağızlara Layık Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alaca soyalım.Küp küp doğrayalım.
  • Derin bir aktaralım.
  • 1 tatlı kaşığı tuzu üzerine serpelim.
  • 1 -2 bardak su ekleyip yarım saat bekletelim.
  • Yarım saat tuzlu suda bekleyen patlıcanları.
  • Yıkayıp süzelim fazla suyunu sıkıp,kızgın yağda kızartalım. Bir kenara alalım.
  • Kuşbaşı eti düdüklü tencereye alalım harlı ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar ara ara karıştırarak soteleyelim sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim.
  • Bir kaç tur çevirelim soğanlar pembeleşince üzerine 2 su bardağı kaynar suyu ilave edelim.
  • Tencereyi kilitleyelim. 35 -40 dk eti pişirelim.
  • Sos için; Uygun bir tavaya yağı ve salçayı alıp,salçanın kokusu uçana kadar kavuralım.
  • Üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim. 1-2 dk soteleyelim.
  • Kaynar suyu ekleyelim en son tuz ve biberide ekleyip karıştıralım.
  • Düdüklü tencerenin havasını çıkarıp, kuşbaşı eti uygun bir fırın kabına alalım.
  • Üzerine önceden kızartılmış patlıcanları dizelim.
  • Hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim.
  • 190° fırında 10-15 dk. Pişirelim.
  • Nefis ana yemeğimiz hazır🤤🤤🤤.

    Pilav ve cacık eşliğinde servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder