Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ağızlara Layık Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Ağızlara Layık Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 kg patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 bardak su

Patlıcanları kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 1 buçuk su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

    Ağızlara Layık Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alaca soyalım.Küp küp doğrayalım.
  • Derin bir aktaralım.
  • 1 tatlı kaşığı tuzu üzerine serpelim.
  • 1 -2 bardak su ekleyip yarım saat bekletelim.
  • Yarım saat tuzlu suda bekleyen patlıcanları.
  • Yıkayıp süzelim fazla suyunu sıkıp,kızgın yağda kızartalım. Bir kenara alalım.
  • Kuşbaşı eti düdüklü tencereye alalım harlı ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar ara ara karıştırarak soteleyelim sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim.
  • Bir kaç tur çevirelim soğanlar pembeleşince üzerine 2 su bardağı kaynar suyu ilave edelim.
  • Tencereyi kilitleyelim. 35 -40 dk eti pişirelim.
  • Sos için; Uygun bir tavaya yağı ve salçayı alıp,salçanın kokusu uçana kadar kavuralım.
  • Üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim. 1-2 dk soteleyelim.
  • Kaynar suyu ekleyelim en son tuz ve biberide ekleyip karıştıralım.
  • Düdüklü tencerenin havasını çıkarıp, kuşbaşı eti uygun bir fırın kabına alalım.
  • Üzerine önceden kızartılmış patlıcanları dizelim.
  • Hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim.
  • 190° fırında 10-15 dk. Pişirelim.
  • Nefis ana yemeğimiz hazır🤤🤤🤤.

    Pilav ve cacık eşliğinde servis edelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?