27 Ekim 2024 Pazar

Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi

 

Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

Patates için;

  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Su (haşlamak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyuna)
  • Maydanoz

Balık için;

  • 1 adet çipura
  • 2 dilim limon
  • 1 adet mor soğan
  • 2-3 dal biberiye
  • 3-4 adet çeri domates

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle balığın sosu için karıştırma kabına zeytinyağı, limon suyu, tuz, toz kırmızı biber ve ezilmiş sarımsağı alarak karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu üzerine çizikler attığımız balığın üzerine ve içerisine güzelce sürelim.
  • Son olarak balığımızın içerisine limon dilimleri ve taze biberiye yerleştirelim.
  • Airfryer’ın ana haznesine hazırladığımız balığı yerleştirelim.
  • Balığın yanına dilerseniz mor soğan, çeri domates gibi sebzelerde ilave edebilirsiniz.
  • Daha sonra güzelce yıkadığımız patatesleri tuzlu suda haşlayalım. Ardından küp küp doğrayalım.
  • Geniş bir kap içerisine alalım ve üzerine zeytinyağı gezdirelim.
  • Toz kırmızı biber ve sarımsak tozu da ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
  • Patateslerimizi de airfryer’ın yan haznesine alalım ve patatesleri 200 °C ’de 15 dakika, balığı ise balık programında, 180 °C’de 22 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen patatesleri karıştırma kabına alalım, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek karıştıralım.
  • Servis tabağına balığımızı, sebzelerimizi ve patateslerimizi alarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder