Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi İçin Malzemeler
Patates için;
- 2 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
- Su (haşlamak için)
- 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyuna)
- Maydanoz
Balık için;
- 1 adet çipura
- 2 dilim limon
- 1 adet mor soğan
- 2-3 dal biberiye
- 3-4 adet çeri domates
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- Çeyrek limon suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle balığın sosu için karıştırma kabına zeytinyağı, limon suyu, tuz, toz kırmızı biber ve ezilmiş sarımsağı alarak karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu üzerine çizikler attığımız balığın üzerine ve içerisine güzelce sürelim.
- Son olarak balığımızın içerisine limon dilimleri ve taze biberiye yerleştirelim.
- Airfryer’ın ana haznesine hazırladığımız balığı yerleştirelim.
- Balığın yanına dilerseniz mor soğan, çeri domates gibi sebzelerde ilave edebilirsiniz.
- Daha sonra güzelce yıkadığımız patatesleri tuzlu suda haşlayalım. Ardından küp küp doğrayalım.
- Geniş bir kap içerisine alalım ve üzerine zeytinyağı gezdirelim.
- Toz kırmızı biber ve sarımsak tozu da ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
- Patateslerimizi de airfryer’ın yan haznesine alalım ve patatesleri 200 °C ’de 15 dakika, balığı ise balık programında, 180 °C’de 22 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen patatesleri karıştırma kabına alalım, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek karıştıralım.
- Servis tabağına balığımızı, sebzelerimizi ve patateslerimizi alarak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder