28 Ekim 2024 Pazartesi

Dubai Kurabiyesi Tarifi

 

Dubai Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı beyaz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 100 gram sütlü çikolata

İç dolgusu için;

  • 200 gram antep fıstığı ezmesi
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf

Üzeri için;

  • Antep fıstığı ezmesi
  • Antep fıstığı

    Dubai Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç dolgusu için karıştırma kabına kavrulmuş kadayıf, antep fıstığı ezmesi ve tahini alarak karıştıralım.
  • Hazırladığımız iç harçtan dondurma kaşığı ile parçalar alarak top şekline getirelim. Fırın kabının içerisine aldığımız Cook Doğal Beyazlatılmamış Pişirme Kağıdı’nın üzerine aralıklı olarak yerleştirerek 30 dakika kadar dondurucuya kaldıralım.
  • Hamuru için karıştırma kabına erittiğimiz tereyağı, yumurta, esmer şeker, beyaz şekeri alarak güzelce karıştıralım. Kuru malzemeleri de eleyerek ilave edelim ve hamuru tekrar karıştıralım.
  • Son olarak çikolatayı da ekleyelim ve hamuru toparlayalım. Hamurun üzerini Cook Bas & Kes Streç Kesici ile kolayca streçleyerek kapatalım ve buzdolabında 20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen hamurdan parçalar kopartalım ve elimizle genişletelim.
  • Ortasına hafifçe donan iç harcından yerleştirip hamuru kapatalım ve şekillendirelim.
  • Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 190 °c fırında, alt üst fansız ayarda 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldıktan sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder