Dubai Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı beyaz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- 100 gram sütlü çikolata
İç dolgusu için;
- 200 gram antep fıstığı ezmesi
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
Üzeri için;
- Antep fıstığı ezmesi
- Antep fıstığı
Dubai Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç dolgusu için karıştırma kabına kavrulmuş kadayıf, antep fıstığı ezmesi ve tahini alarak karıştıralım.
- Hazırladığımız iç harçtan dondurma kaşığı ile parçalar alarak top şekline getirelim. Fırın kabının içerisine aldığımız Cook Doğal Beyazlatılmamış Pişirme Kağıdı’nın üzerine aralıklı olarak yerleştirerek 30 dakika kadar dondurucuya kaldıralım.
- Hamuru için karıştırma kabına erittiğimiz tereyağı, yumurta, esmer şeker, beyaz şekeri alarak güzelce karıştıralım. Kuru malzemeleri de eleyerek ilave edelim ve hamuru tekrar karıştıralım.
- Son olarak çikolatayı da ekleyelim ve hamuru toparlayalım. Hamurun üzerini Cook Bas & Kes Streç Kesici ile kolayca streçleyerek kapatalım ve buzdolabında 20 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamurdan parçalar kopartalım ve elimizle genişletelim.
- Ortasına hafifçe donan iç harcından yerleştirip hamuru kapatalım ve şekillendirelim.
- Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 190 °c fırında, alt üst fansız ayarda 10 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırından aldıktan sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder