28 Ekim 2024 Pazartesi

Kremasız Mantar Çorbası (Denemeyen Kalmasın Çok Lezzetli) Tarifi

 

Kremasız Mantar Çorbası (Denemeyen Kalmasın Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar‍
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • İsteğe bağlı 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 litre kaynamış su (dolapta hazırlanmış et ,kemik suyu varsa ekleyin çok yakışıyor)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı üzerine dereotu

️Not:çorbanın kıvamı sizlere yoğun gelirse yarım su bardağı süt daha ekleyebilirsiniz 

Kremasız Mantar Çorbası (Denemeyen Kalmasın Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencerede tereyağ eritilir, ayçiçek yağı, temizlenmiş ,doğranmış, mantar eklenir.
  2. Mantarlar kendi suyunu salıp ,çekinceye kadar kavrulmaya devam edilir.
  3. İsteğe bağlı rendelenmiş sarımsak,2 yemek kaşığı un eklenir, birlikte biraz daha 3-5 dakika daha kavrulur.
  4. Süt ve su ilave edilir,karıştırılır,en son tuz ,karabiberi ekip, kıvamını alıncaya kadar 10 dakika kaynatılır.
  5. İsteğe bağlı doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz.

Leziz mi leziz👌 🍄‍🟫mantar çorbamız servis edilmek üzere hazır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder