Mayasız Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5-4 su bardağı un (200 ml bardak ile )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı su
Kıymalı harcı için;
- 400 gram kıyma
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet ortaboy soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz ve pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 avuç içi ince kıyılmış maydanoz
Mayasız Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine unu ilave edin .
- Üzerine tuz ve kabartma tozu ekleyip karıştırın .
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyin, elinizle karıştırın.
- Üzerine suyu ilave edip orta sertlikte bir hamur olacak.
- Hamuru en az beş dakika kadar güzelce yoğurun.
- Hamuru 14 eşit parçaya bölüp bezeler yapıp üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.
- Bu arada kıymalı harcı için uygun bir tavayı ocağa koyup biraz sıvı yağ ekleyin.
- Üzerine kıymayı ilave edip kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun.
- Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavurun.
- Bir tatlı kaşığı salça ekleyip kavurun baharatlarını ilave edip karıştırın üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- İlk bezeyi alıp tezgaha biraz un serpiştirin ve bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın bezenin yarısına kıymalı harçtan koyup kapatın.
- Kenarını bir çay tabağı yada bir aparat ile kesin kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın.
- Uygun bir tavaya bolca sıvı yağ ilave edin ısınınca börekleri ilave edin pişirme esnasında bir kaşık yardımıyla bolca kızgın yağdan böreklerin üzerine dökün daha güzel kabarıyor, bu işlemi mutlaka yapın, önlü arkalı kızartıp sıcak servis edin afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder