28 Ekim 2024 Pazartesi

Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi

 

Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı maden suyu

    Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları yıkıp soyalım minik küpler halinde doğrayıp acısı çıkması için tuzlu suda bekletelim uygun bir tavaya yağ alıp küp küp doğradığımız soğanı ilave edelim kavurmaya başlayalım.
  • Aynı şekilde küçük doğradığımız biberleri de ilave edip kavuralım kabuğunu soyduğumuz domatesleri de küçük küçük doğrayıp tavaya alalım.
  • 1 tatlı kaşığı salçayı da ekledikten sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz patlıcanları tuz ve baharatları da tavaya ilave edip ocağın altını kısalım ara ara karıştırarak pişirelim soğuması için bir kenara alalım.
  • Sos için; uygun bir kaba süt yağ ve maden suyunu alıp karıştıralım böreği pişireceğimiz tavayı bir kaşık sıvı yağ 1 çay kaşığı tereyağı ile yağlayalım.
  • İlk yufkayı bir tarafı sarkacak şekilde tavaya serelim üzerine sostan 1-2 kaşık döküp sürelim 2 yufkayı elimizde büyük parçalar koparıp serelim ve üzerine sosun yarısını dökelim, patlıcanlı iç harcını eşit bir şekilde dağıtalım.
  • Üzerine 3 yufkayı aynı şekilde büyük parçalar koparıp serelim kalan sosun tamamını üzerine dökelim ve kenarda sarkan yufkayı üzerine kapatalım en büyük ocakta çok kısık ateşte böreği pişirmeye başlayalım.
  • Spatula ile kenarından kaldırıp kontrol edelim kızardığından emin olduktan sonra düz bir servis tabağına böreği ters çevirip tavamızı tekrar çok az yağ ile yağlayıp, tabaktaki böreği tavaya kaydırarak yerleştirelim ve bu yüzü de güzelce kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder