28 Ekim 2024 Pazartesi

Tavuklu Mantarlı Milföy Çanakları (İster Yemek İster Börek) Tarifi

 

Tavuklu Mantarlı Milföy Çanakları (İster Yemek İster Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 kare milföy
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 8-9 adet mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Tavuklu Mantarlı Milföy Çanakları (İster Yemek İster Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya biraz yağ ekleyip tavukları soteleyelim.
  • Soğanları ve mantarları ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edelim.
  • Ardından biberleri ekleyelim.
  • Biberlerde biraz sotelendikten sonra salçayı ekleyip kavuralım.
  • En son baharatlarını da ekleyip bir tur daha karıştırdıktan sonra ılımaya bırakalım.
  • Milföy karelerinin dört kenarından keselim.
  • Her kenarı birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayıp çanak şekli verelim.
  • İçlerine ılıyan harcı pay edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verelim.
  • Bu sırada beşamel sosunu hazırlayalım.
  • Tavaya tereyağını alıp eritelim.
  • Unu ekleyip kavuralım.
  • Sütü ekleyelim ve bir yandan hızlıca karıştırmaya devam edelim ki topaklanma olmasın.
  • En son tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatalım.
  • Milföyler pişince fırından alalım.
  • Üzerlerine hazırladığımız sostan dökelim.
  • Son olarak peynir rendesi ekleyip tekrar fırına verelim.
  • Peynirler eriyip hafif kızarınca fırından alalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder