Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi

 

Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç (baldo olmalı, yoksa gereken su miktarı değişecektir)
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (riviera)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

    Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pişirmeye başlamadan en az 1, mümkünse 2 saat önceden 2 su bardağı pirinçi uygun bir kapta üzerini geçecek miktarda suda bekletelim.
  • Beklemiş pirinçlerimizi elimiz hiç değmeden suda biraz yıkayalım ve süzgeç ile suyunu süzelim.
  • Diğer yanda arpa sehriyelerimizi 2 yemek kaşığı zeytinyağında biraz kızarana kadar kavuralım.
  • Bunu zeytinyağı ile yapmamız hem lezzeti açısından hem de arpa sehriyelerin yanmaması, köpük çıkmadan rahatlıkla gozlemleyebilmemiz açısından önemli.
  • Pirinçlerimizi de ekleyelim ve bir dakika kadar daha kavuralım.
  • 3 su bardağı ısıtılmış suyumuzu tencereye ekleyelim ve suya tuzumuzu da ekleyelim. Tuz miktarını ben genelde aldığım tepkilere uygun veriyorum, siz damak tadınıza göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp su göz göz olup hafif baloncuklar başlayana kadar (yaklaşık iki dakika) orta ateşte sonrasında kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Ara sıra kontrol edelim. Suyunu çekmeye başladığında kontrolü arttıralım.
  • Suyu çekmeye basladığında 2 kaşık tereyağımızı üzerine koyalım. Pirincin üzerinde erisin.
  • Bu işlem için kapağı açtığımızda kapağa gelmiş fazla suyu temiz bir havlu kağıt yada peçete ile silersek daha tane tane bir pilav olacaktır.
  • Dibinde su kalmadığını görene kadar pişirelim. Bunu görmek için bir tahta kaşığın sapıyla pilavımızda delik açıp dibine bakabiliriz ama asla pilavı karıştırmayalım.
  • Dibinde de su kalmadığında ocağın altını kapatalım.
  • En az 30 dakika, mümkünse de bir buçuk saat demlenmesi için kapağı kapalı şekilde öylece bırakalım.
  • Pilavımızı önce tamamını hafifçe karıştırıp sonrasında servis edelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?