Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç (baldo olmalı, yoksa gereken su miktarı değişecektir)
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (riviera)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pişirmeye başlamadan en az 1, mümkünse 2 saat önceden 2 su bardağı pirinçi uygun bir kapta üzerini geçecek miktarda suda bekletelim.
- Beklemiş pirinçlerimizi elimiz hiç değmeden suda biraz yıkayalım ve süzgeç ile suyunu süzelim.
- Diğer yanda arpa sehriyelerimizi 2 yemek kaşığı zeytinyağında biraz kızarana kadar kavuralım.
- Bunu zeytinyağı ile yapmamız hem lezzeti açısından hem de arpa sehriyelerin yanmaması, köpük çıkmadan rahatlıkla gozlemleyebilmemiz açısından önemli.
- Pirinçlerimizi de ekleyelim ve bir dakika kadar daha kavuralım.
- 3 su bardağı ısıtılmış suyumuzu tencereye ekleyelim ve suya tuzumuzu da ekleyelim. Tuz miktarını ben genelde aldığım tepkilere uygun veriyorum, siz damak tadınıza göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
- Tencerenin kapağını kapatıp su göz göz olup hafif baloncuklar başlayana kadar (yaklaşık iki dakika) orta ateşte sonrasında kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Ara sıra kontrol edelim. Suyunu çekmeye başladığında kontrolü arttıralım.
- Suyu çekmeye basladığında 2 kaşık tereyağımızı üzerine koyalım. Pirincin üzerinde erisin.
- Bu işlem için kapağı açtığımızda kapağa gelmiş fazla suyu temiz bir havlu kağıt yada peçete ile silersek daha tane tane bir pilav olacaktır.
- Dibinde su kalmadığını görene kadar pişirelim. Bunu görmek için bir tahta kaşığın sapıyla pilavımızda delik açıp dibine bakabiliriz ama asla pilavı karıştırmayalım.
- Dibinde de su kalmadığında ocağın altını kapatalım.
- En az 30 dakika, mümkünse de bir buçuk saat demlenmesi için kapağı kapalı şekilde öylece bırakalım.
- Pilavımızı önce tamamını hafifçe karıştırıp sonrasında servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder