Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml ‘lik su bardağı kullandım)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı soda
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 tane yumurta ( sarıları üzeri için )
- 6,5 -7 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 100 gram oda ısısında yumuşak kıvamlı margarin yada tereyağı
- Çörek otu veya susam
Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü, mayayı, şekeri koyunuz ve güzelce karıştırınız aktifleşsin.
- Sonra diğer malzemeleri sodayı, yumurta beyazılarını ,sıvı yağını ve tuzu ekleyip karıştırınız.
- Sonra unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalandırınız.
- Mayalanan hamur 16 bezeye ayırınız.
- Diğer yandan tereyağını eritiniz bezelerin her birini tereyağını batırınız.
- Sonra elinizle bastırara bastıra açınız fotoğrafta görüldüğü gibi şekil veriniz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üstüne diziniz tepsisine mayası yapınız .
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
Not : pişirme süresi fırından fırına değişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder