16 Kasım 2024 Cumartesi

Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi

 

Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml ‘lik su bardağı kullandım)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soda
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 tane yumurta ( sarıları üzeri için )
  • 6,5 -7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 100 gram oda ısısında yumuşak kıvamlı margarin yada tereyağı
  • Çörek otu veya susam

    Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü, mayayı, şekeri koyunuz ve güzelce karıştırınız aktifleşsin.
  • Sonra diğer malzemeleri sodayı, yumurta beyazılarını ,sıvı yağını ve tuzu ekleyip karıştırınız.
  • Sonra unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  • Üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalandırınız.
  • Mayalanan hamur 16 bezeye ayırınız.
  • Diğer yandan tereyağını eritiniz bezelerin her birini tereyağını batırınız.
  • Sonra elinizle bastırara bastıra açınız fotoğrafta görüldüğü gibi şekil veriniz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üstüne diziniz tepsisine mayası yapınız .
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiniz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
  • Not : pişirme süresi fırından fırına değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder