Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi

 

Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml ‘lik su bardağı kullandım)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soda
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 tane yumurta ( sarıları üzeri için )
  • 6,5 -7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 100 gram oda ısısında yumuşak kıvamlı margarin yada tereyağı
  • Çörek otu veya susam

    Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü, mayayı, şekeri koyunuz ve güzelce karıştırınız aktifleşsin.
  • Sonra diğer malzemeleri sodayı, yumurta beyazılarını ,sıvı yağını ve tuzu ekleyip karıştırınız.
  • Sonra unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  • Üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalandırınız.
  • Mayalanan hamur 16 bezeye ayırınız.
  • Diğer yandan tereyağını eritiniz bezelerin her birini tereyağını batırınız.
  • Sonra elinizle bastırara bastıra açınız fotoğrafta görüldüğü gibi şekil veriniz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üstüne diziniz tepsisine mayası yapınız .
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiniz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
  • Not : pişirme süresi fırından fırına değişir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?