24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti ( piştikten sonra)

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı

    24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti yapalım.
  • Şeker su ve limonu tencereye alıp ocağa bırakalım 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Ardından muhallebiliyi yapalım.Tüm malzemeleri tencereye alalım ocağa bırakalım kaynayınca geniş bir kaseye alıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kremaya bir paket krem şanti ekleyip mikser yardımıyla beş dakika çırpalım.
  • Kekini yapalım.Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
  • Borcama dökelim önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
  • Pişen ılıyan kekin üzerine soğumuş şerbeti dökelim ,şerbet çekince hazır olan kremayı da dökelim son olarak bolca hindistan cevizi serpelim .
  • Üzerini streç film ile örtüp 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen Kıbrıs Tatlımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun yeni tariflerim de görüşmek üzere allah’a emanet olun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...