Bekletmeden Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo doğranmış kabak
- 2 su bardağı toz şeker
- 2-3 ince dilim limon
- 200 ml su
- 1 paket vanilya
Bekletmeden Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabaklar soyulup yıkanır ve dilimlenir.
- Büyükçe bir tavaya çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir, üzerine toz şeker serpiştirilir.
- Dilim limonlar üstüne koyulur, üzerine su ilave edilir.
- Kısık ateşte önce kapağı kapalı olarak 15 dk kadar pişirilir, daha sonra kapağı hafif açık olarak kabaklar yumuşayana kadar ve şekeri köpür köpür olup suyu şerbet kıvamı olana kadar pişirilir.
- Vanilya eklenecekse kapatmadan son 1-2 dakika önce eklenir.
- Soğuyunca servis edilir. (üzerine ceviz, fıstık ve tahinle servis edilebilir. ).
📌Kabakların üzerine toz şeker ve limon dilimleri eklendikten sonra bir kaç saat veya geceden de hazırlayıp kabakların sulanması sağlanabilir.
📌Koyduğumuz şeker ölçüsü ve pişme süresi kabağın çeşidine göre farklı olabilir. Şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltılabilir.
📌Ben kabakları çok kalın doğramadım yarım saatte pişti.
📌Ocakta pişmeye yakın fırın kabına dikkatlice alınıp 15 dakika kadar fırınlanabilir o şekilde de çok lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder