Bekletmeden Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi

 

Bekletmeden Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo doğranmış kabak
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2-3 ince dilim limon
  • 200 ml su
  • 1 paket vanilya

    Bekletmeden Lokum Gibi Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabaklar soyulup yıkanır ve dilimlenir.
  • Büyükçe bir tavaya çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir, üzerine toz şeker serpiştirilir.
  • Dilim limonlar üstüne koyulur, üzerine su ilave edilir.
  • Kısık ateşte önce kapağı kapalı olarak 15 dk kadar pişirilir, daha sonra kapağı hafif açık olarak kabaklar yumuşayana kadar ve şekeri köpür köpür olup suyu şerbet kıvamı olana kadar pişirilir.
  • Vanilya eklenecekse kapatmadan son 1-2 dakika önce eklenir.
  • Soğuyunca servis edilir. (üzerine ceviz, fıstık ve tahinle servis edilebilir. ).
  • 📌Kabakların üzerine toz şeker ve limon dilimleri eklendikten sonra bir kaç saat veya geceden de hazırlayıp kabakların sulanması sağlanabilir.

    📌Koyduğumuz şeker ölçüsü ve pişme süresi kabağın çeşidine göre farklı olabilir. Şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltılabilir.

    📌Ben kabakları çok kalın doğramadım yarım saatte pişti.

    📌Ocakta pişmeye yakın fırın kabına dikkatlice alınıp 15 dakika kadar fırınlanabilir o şekilde de çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...