Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 büyük kuru soğan
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su
- Damak tadınıza göre tuz
Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayalım.
- Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alalım.
- Soğanları karamelize olana kadar kavuralım.
- Üzerine pilavlık bulgurumuzu ekleyip karıştıralım.
- 4 su bardağı suyu ilave edip tuzunu ekleyip karıştıralım. ( tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ama tuz hafif belirgin olursa daha iyi oluyor. ).
- Kaynayıncaya kadar harlı ateşte sonrasında kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder