Tavuklu Bezelye Tarifi

 

Tavuklu Bezelye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet konserve bezelye
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz tepeleme
  • 1 litre su

    Tavuklu Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsü yıkanır doğranır 2 bardak su tuz ile birlikte tencereye alınır ve suyu tükeninceye kadar haşlanır.
  • Haşlanan tavuk göğsüne yağ eklenip bir miktar kavrulur üzerine doğranmış soğan ilave edilip 3-4 dk daha kavrulur.
  • Üzerine küp şeklinde doğranmış patates ve havuçlar ilave edilip tekrar 3-4 dk daha pişirilir salça, karabiber pul biber, su ilave edilip pişmeye bırakılır.
  • Havuç pişmeye yakın bezelye ilave edilir.
  • Tüm malzemeler suyu ile birlikte özleşinceye kadar kaynatılır ve yemeye hazır deneyeceklere şimdiden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...