Tel Tel Basmati Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tel Tel Basmati Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk bardak basmati pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı su

    Tel Tel Basmati Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçler 1 saat önceden ıslatılmış olmalı.
  • Tencereye sıvı yağı, tereyağ koyup ısıtalım.
  • Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra yağa ilave edip güzelce kavurup ,kavrulurken limon suyu, tuz ,şeker ekleyerek karıştırın.
  • Suyunu ilave ediyoruz, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...