Turp Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet orta boy kırmızı turp
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı tuz
Turp Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle turpumuzu güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
- Ardından bir bıçak yardımı ile ince halkalar halinde doğrayarak uygun bir kap içerisine alalım.
- Üzerine limonun suyunu sıkarak ekleyelim.
- Daha sonra zeytinyağı, nar ekşisi, isot, pul biber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada farklı baharatlar ekleyebilir, miktarlarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
- Karışan mezemizi servis tabağına alalım. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder