Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Balkabağı Tatlısı Tarifi

 

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kilogram bal kabağı (temizlenmiş hali)
  • 750 gram toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Servis için;

  • Ceviz

    Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını iri parçalar halinde kesin ve temizleyin Kabakları soğuk sudan geçirin.
  • Geniş, kalın tabanlı ve fırına girebilen bir tencereye şekerin bir kısmını koyun, kabakları önceden kabuk olan kısımları altta kalacak şekilde, üst üste getirmeden tencereye dizin. Kalan şekeri kabakların üzerine paylaştırın.
  • Karanfiller ve tarçını koyduktan sonra kabakların üstüne ıslatılmış bir yağlı kağıt yerleştirip düz bir tepsi ya da bir kaç tabakla ağırlık yaparak kabakları oda sıcaklığında 2-3 saat bekletin.
  • Kabaklar suyunu salınca ağırlıkları kaldırın ocağın altını kısalım ilk 15 dakika kaynamayı görene kadar yüksek ateşte pişirin. Ardından çok kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin.
  • Fırını fansız olarak 120 derecede ısıtın. Pişen kabakların üzerine tabanda kalan şerbetten gezdirip tencereyi kapağı açık, kağıdı kaldırılmış şekilde fırına yerleştirin.
  • Şerbet koyulaşıp bal kıvamına gelip, kabaklarında üstleri çok ince bir kabuk oluşturana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kabakları üzerine şerbet gezdirin ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Soğuyan kabakları dilerseniz ceviz ve üstüne serbet gezdirerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?