Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı (55 gr)
- 200 gram bitter çikolata
- 100 gram pudra şekeri (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 90 gram kahverengi toz şeker (yarım su bardağından biraz fazla)
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 yumurta
- 95 gram un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 85 gram damla çikolata (yarım su bardağından 1 parmak fazla)
Browni Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 200 gram çikolata ve tereyağını aynı kapta benmari usulü eritiyoruz.
- Çırpma kasesini alıyoruz ve içine toz şeker, kahverengi şeker, vanilya ve yumurtayı ilave ederek mikserle yüksek ayarda köpük köpük olup krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Ardından erimiş tereyağlı çikolatayı bu karışımın içine aktarıyoruz ve tahta bir kaşık yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak çikolatayı yumurtalı karışıma yediriyoruz.
- Tamamen homojen olduğunda katı malzemeleri yani un, kakao, kabartma tozu, tuz ve damla çikolatayı ekleyip yine tahta kaşıkla alttan üste doğru bütün her şey birbirine karışıp homojen olana kadar devam ediyoruz.
- Ben duble kurabiyeler elde etmek istediğim için yemek kaşığı kullandım. Daha küçük boy kurabiyeler için tatlı kaşığı kullanabilirsiniz.
- Kaşık yardımıyla harçtan parçalar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı diziyoruz. Çünkü pişerken yayılacaklar.
- Sonra kenarını köşesini kaşıkla düzeltip yuvarlak bir şekil verip üstüne de kaşıkla hafif bastırabilirsiniz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 8-10 dk pişiriyoruz.
- Kurabiyenin içi pişmedi diye düşünerek fırında daha fazla bekletmeyin. Kuru bir kurabiye elde edersiniz o şekilde.
- Fırınınız erken pişiriyorsa 8, geç pişiriyorsa 10 dk yeterli.
- Fırından çıktıktan sonra 5-10 dk tepside soğumasını bekleyin.
- Daha sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder