Etli Lahana Sarması Tarifi

 

Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy beyaz lahananın dış yaprakları
  • Sıcak su
  • Tuz

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
  • 2 yemek kaşığı bulgur (tercihen)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 5-6 dal maydanoz, dereotu, nane
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, pul biber, sumak

Pişirmek için;

  • 2-3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 diş sarımsak
  • Az tuz

    Etli Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahana yaprakları sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır. (8-10 dk) kevgir yardımıyla çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
  • İç harcı için malzemeler geniş bir kaseye alınır ve karıştırılır. Sebzeler küçük küçük doğranır. Lahana yapraklarından şeritler elde edilir. İç harçtan koyulur ve kalem şeklinde sarılır.
  • Kalın kısımlarından 2-3 tanesi tencerenin tabanına serilir. Lahana sarmaları tencereye dizilir. Aralara sarımsaklar yerleştirilir. Üzerine bir tabak kapatılır. Salça, su ve sıvı yağ karıştırılır. Üzerine gezdirilir.
  • Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyu biterse azar azar ilave edebilirsiniz. Yumuşadığında altı kapatılır.
  • Kalan suyu çektirmek ve lezzetli katlamak için 200 derecede fırında 15 dk fırınladım. İsteğe bağlı yapabilirsiniz. Dinlendikten sonra servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi

  Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 250 gram taze kadayıf 100 gram margarin İçi için; 1 kase kırılmış ceviz Şerbeti için; 2 su ...