Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Kıymalı Patates Tarifi

 

Fırında Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates

Kıymalı harç için;

  • 400 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1.5 su bardağı su (300 ml)

Süsleme için;

  • 3 dal doğranmış maydanoz

    Fırında Kıymalı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırında kıymalı patates yemeği için öncelikle patateslerin kabuklarını soyalım ve ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde daire olacak şekilde dilimleyelim.
  • Soğan, biber ve domatesi de yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Son olarak maydanozu da ince ince kıyalım.
  • Dilimlediğimiz patatesleri kızgın yağa alalım ve arkalı önlü çevirerek hafifçe kızartalım. Patates daha sonra fırında da pişeceği için çok fazla kızartmaya gerek olmayacaktır.
  • Kızaran patatesleri fazla yağından arındırmak için kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine kıymayı ilave edelim ve kaşığın arkasıyla ezerek kavuralım.
  • Kıyma suyunu salıp çektikten sonra üzerine biberleri ekleyelim.
  • Biberler de diriliğini kaybettiğinde domates salçası ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Doğradığımız domatesleri de ekleyelim ve karıştıralım. Dilerseniz fırında kıymalı patates yemeğini hazırlarken domates yerine domates sosu da kullanabilirsiniz.
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek yemeğimizi lezzetlendirelim.
  • Son olarak sıcak suyu da ilave edip ara ara karıştırarak kıymalı harcımızı birkaç dakika pişirelim.
  • Ocağı kapattıktan sonra ince ince kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştırdıktan sonra kıymalı harcımız hazır.
  • Kullanacağımız fırın kabının tabanına kızarttığımız patatesleri sık bir şekilde dizelim.
  • Daha sonra üzerine kıymalı harçtan koyarak yayalım. Ben bu tarifte 28×20 cm ölçülerinde dikdörtgen fırın kabı kullandım. Siz malzeme miktarlarınızı kullanacağınız fırın kabına göre ayarlayabilirsiniz.
  • Tekrar patates dizip kıymalı harçtan koyalım ve yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 °C fırında, fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda fırında kıymalı patates yemeğimiz servise hazır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?