Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı ince rendelenmiş havuç
- 2-3 su bardağı arası un
Üzeri için;
- Pudra şekeri( isteğe bağlı)
Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı iyice karıştırıp çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, vanilya, tarçın ve ceviz içi ve havucu ilave edelim karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunu az az ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ele yapışır olursa elinizi yıkayıp sonra şekil verebilirsiniz.
- Cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlak tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 -20 dk arası altı hafif kızarana kadar pişirelim.
- Soğusun kurabiyeleri pudra şekeri serpebilirsiniz.
- İyice soğuyunca kutululayıp buzdolabında muhafaza edip tüketebilirsiniz.
Kullandığım çay bardağı ölçüsü 100 ml klasik çay bardağı ölçüsüdür.
Su bardağı ölçüsü 200 ml klasik su bardağı ölçüsüdür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder