Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Orjinal İbiza Tatlısı Tarifi

 

Orjinal İbiza Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tarçınlı karemelli bisküvi (yada herhangi bir bisküvi ben burçak bisküvi kullandım, 120 yada 125 grlık)
  • 9-10 adet çilek

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 poşet sade toz kremşanti

Ganaj için;

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 2 paket çikolata (sütlü ve bitter çikolata toplamda 120 gr)

200 ml bardak kullandım 

Orjinal İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri robottan çekip margarin veya tereyağı ile hafif yağlanmış dikdörtgen borcama yayın, iyice bastırın. Önemli👉🏻bisküviyi 1 paketten fazla koyarsanız sararken çatlamasına sebep olur.
  2. Ganaj için; kremayı ocakta kaynatmadan sadece ısıtmanız yeterli, çikolataları ekleyip eritip, soğutun.
  3. Soğuyan çikolatayı dikkatli yavaş şekilde bisküvilerin üzerine eşit şekilde gezdirip heryerini kapatın. Çikolatanın kalıp tutması için buzdolabına kaldırın.
  4. Muhallebiyi hazırlayalım. Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişasta tüm malzemeyi şöyle bir karıştırıp ocağın altını yakıp koyulaşana kadar pişirin.
  5. İstenilen kıvama gelince ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırıp, kremaya değecek şekilde buzdolabı poşeti ile üzerini kapatıp soğumasını bekleyiniz.
  6. Muhallebili soğuduktan sonra diğer malzemeler olan kremşanti tozu ve vanilya ekleyip, mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  7. Sonra soğumuş halde muhallebiyi çikolatanın üzerine azar azar ekleyip, kaplayın.
  8. Borcamı buzdolabında 4-5 saat bekletin dinlendikten sonra, dikey olarak ortadan ikiye bölün ,yatay olarak da 10 eşit parçaya bölün, orta kısımlarına muz yada dilimlenmiş çilek yerleştirin(bıçağınızı her defasında silip ıslatın daha pürüzsüz halde kesim yapmak için)
  9. Rulo şeklinde düzgün sarmak için kestiğiniz dilim ebatında yağlı kağıt kesin dilimi yağlı kağıt üzerine alıp kağıtla ruloyu sarın.
  10. Bisküvinin üzerine ganaji yayarken spatula vb şeyler kullanmadım borcamı sağa sola eğerek ganajin yayılmasını sağladım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?