Pratik Yayla Çorbası Tarifi

 

Pratik Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ekleyin)

    Pratik Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çorbayı pişireceğimiz tencereye yoğurt, un, yumurtayı alıp pütürlük kalmayacak şekilde karıştıralım suyu ekleyip tekrar karıştıralım ve ocağa alalım kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım. Çorbanın kesilmemesi için karıştırmak şart.
  • Kaynayan çorbayı kenara alalım küçük bir tavada yağları eritip şehriyeleri ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Üzerine naneyi ekleyip karıştıralım ve hemen çobanın üzerine dökelim dikkatli olun buhar elinizi yakmasın.
  • Sonra çorbayı tekrar ocağa alıp karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 – 15 dakika karıştırarak pişirelim.
  • Son olarak tuzu ekleyip, ocaktan alalım ister sıcak ister ılık tüketebilirsiniz afiyet olsun hoşçakalın.
  • Not: 1- Çorba soğuduktan sonra kıvamı koyulaşabiliyor, tüketeceğiniz vakit biraz sıcak su ekleyip ısıtın.
    2- Normal su yerine et yada tavuk suyu ile yapabilirsiniz, daha da lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...