31 Ocak 2025 Cuma

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)
  • 2-3 damla limon suyu (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

    Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci sıcak suda 15-20 dakika bekletin, sonra iyice yıkayıp süzün.
  • Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın, ısıtın.
  • Şehriyeyi ekleyip altın sarısı rengini alana kadar kavurun.
  • Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Şeker ve tuzu ekleyin, 2-3 damla limon suyunu ilave edin. Karıştırın.
  • Soğuk suyu tencereye ekleyin, kapağını kapatın ve önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

  Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç 3 yemek kaşığı arpa şehriye 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı...