Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)
  • 2-3 damla limon suyu (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

    Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci sıcak suda 15-20 dakika bekletin, sonra iyice yıkayıp süzün.
  • Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın, ısıtın.
  • Şehriyeyi ekleyip altın sarısı rengini alana kadar kavurun.
  • Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Şeker ve tuzu ekleyin, 2-3 damla limon suyunu ilave edin. Karıştırın.
  • Soğuk suyu tencereye ekleyin, kapağını kapatın ve önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?