Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk kalça (Haşlanıp didiklenmiş, suyunu çorbada kullanacağız)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı tavuk suyu (Normal suda olur)
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Yeterince tuz
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şehriyeli tavuk çorbası için öncelikle tenceremize tereyağı ve sıvı yağı alıp eritelim.
- Yağ eridikten sonra 1 yemek kaşığı un ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyunu ve haşlayıp didiklediğimiz tavuk etlerini ekleyip yaklaşık 10 dakika daha kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan çorbaya yarım çay bardağı şehriyeyi ve yeterince tuz ilave edelim ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Pratik yapımı ile nefis lezzette çorbamız servise hazır. Kaselere alarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun❣️Soğuk kış günlerinde besin değeri yüksek tavuk suyunda çorba tarifine nedersinizŞehriyeli tavuk çorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder