Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4.4 – 5 su bardağı baklava un ( kontrolü )
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
Ara katları için :
- Mısır özü yağ yoksa sıvı yağ
Açmak için :
- Mısır nişastası
Arası için :
- Ceviz veya fındık kırığı ( tercihe göre )
Üzeri için :
- Tereyağı ( eritilmiş )
Şerbeti için :
- 5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 2-3 damla limon
Ev Yapımı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir yoğurma kabına; su, sıvı yağ, un, karbonat ve tuzu ilave edip iyice yoğuralım ve üzerini örterek 2 saat boyunca dinlendirelim.
- Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve bezeleri bir tepsiye dizelim .
- Üzerini örtelim ki kurumasın diye bezelerimizi teker teker nişastaya bulayalım ve açalım.
- Açtıktan sonra üç tanesini üst üste katalım ve nişasta serperek oklava ile yuvarlak tepsi büyüklüğünde açalım ve yağlanmış tepsiye dizelim .
- Üzerine mısır özü yağ fırça ile sürelim tekrar üç bezeyi üst üste katarak açalım ve onu da tepsiye dizelim tekrar yağlayalım ve üzerine ceviz veya fındık kırığı serpelim .
- Bu şekilde yumaklar bitene kadar yapalım her yufkayı katıldığında mısır özü yağ ile yağlayalım toplam 2 kere ceviz serpelim .
- Bittikten sonra baklavamızı keselim ve eritmiş olduğumuz tereyağını üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dk kadar iyice kızarana kadar pişirelim o pişerken biz de şerbeti yapalım.
- Şerbeti için :Su ve şekeri bir tencereye alalım ve iyice kaynatalım kaynadıktan sonra limon damlatarak 10 dk kadar daha kaynatıp pişen tatlının üzerine sıcak şerbeti sıcak tatlıya gezdirin şerbeti çekmesi için dinlendirin.
Not ( 1 ).
Bezeler çok çıkarsa isterseniz 2 tepsi de yapabilirsiniz ama ben 1 tepsi olarak yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder