Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ev Yapımı Baklava Tarifi

 

Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4.4 – 5 su bardağı baklava un ( kontrolü )
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz

Ara katları için :

  • Mısır özü yağ yoksa sıvı yağ

Açmak için :

  • Mısır nişastası

Arası için :

  • Ceviz veya fındık kırığı ( tercihe göre )

Üzeri için :

  • Tereyağı ( eritilmiş )

Şerbeti için :

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon

    Ev Yapımı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir yoğurma kabına; su, sıvı yağ, un, karbonat ve tuzu ilave edip iyice yoğuralım ve üzerini örterek 2 saat boyunca dinlendirelim.
  • Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve bezeleri bir tepsiye dizelim .
  • Üzerini örtelim ki kurumasın diye bezelerimizi teker teker nişastaya bulayalım ve açalım.
  • Açtıktan sonra üç tanesini üst üste katalım ve nişasta serperek oklava ile yuvarlak tepsi büyüklüğünde açalım ve yağlanmış tepsiye dizelim .
  • Üzerine mısır özü yağ fırça ile sürelim tekrar üç bezeyi üst üste katarak açalım ve onu da tepsiye dizelim tekrar yağlayalım ve üzerine ceviz veya fındık kırığı serpelim .
  • Bu şekilde yumaklar bitene kadar yapalım her yufkayı katıldığında mısır özü yağ ile yağlayalım toplam 2 kere ceviz serpelim .
  • Bittikten sonra baklavamızı keselim ve eritmiş olduğumuz tereyağını üzerine gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dk kadar iyice kızarana kadar pişirelim o pişerken biz de şerbeti yapalım.
  • Şerbeti için :Su ve şekeri bir tencereye alalım ve iyice kaynatalım kaynadıktan sonra limon damlatarak 10 dk kadar daha kaynatıp pişen tatlının üzerine sıcak şerbeti sıcak tatlıya gezdirin şerbeti çekmesi için dinlendirin.
  • Not ( 1 ).

    Bezeler çok çıkarsa isterseniz 2 tepsi de yapabilirsiniz ama ben 1 tepsi olarak yaptım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?