Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram taze kadayıf
  • 100 gram margarin

İçi için;

  • 1 kase kırılmış ceviz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

    Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakalım.
  • Margarin eritip kadayıfla karıştırılalım.
  • Güveçlerin içini yağlayıp kadayıf koyalım düzleyelim.
  • Üzerine ceviz koyup tekrar kadayıf ekleyip düzeltelim.
  • 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Altını güzel pişirmeye çalışalım hamur kalmasın.
  • Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  • Fırından çıkan tatlımın ilk sıcaklığı gidince şerbeti döküp 1-2 saat dinlendirelim.

Yorumlar