Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Limonlu Cheescake Tam Ölçülü Tarifi

 

Limonlu Cheescake Tam Ölçülü Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 100 gram yulaflı bisküvi
  • 50 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı fındık

Kreması için;

  • 2 paket labne peyniri (400 gr)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Limon sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal

    Limonlu Cheescake Tam Ölçülü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Limonlu cheesecakekin tabanı için öncelikle bisküvileri ve fındığı robottan un gibi olana kadar geçirelim.
  • Fındıklı bisküvileri bir kaba alalım, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  • Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tarifte 20 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım.
  • Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim.
  • Kreması için karıştırma kabına labne peyniri alalım ve mikserle çırpalım.
  • Sıvı kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Sonrasında toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm malzemeler karışıncaya kadar güzelce çırpalım.
  • Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirip önceden ısıttığımız 160°c fırında alt üst fansız ayarda 1 saat kadar pişmeye bırakalım.
  • Pişerken çatlamaması için cheesecakekimizin yanına ısıya dayanıklı bir kapla su koyalım.
  • Piştikten sonra fırının kapağını yarım olacak şekilde açalım da 1 saat bu şekilde dinlenmeye bırakalım.
  • Limon sosu için tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım.
  • Malzemeler karıştıktan sonra renk vermesi için zerdeçal ekleyelim ve karıştıralım.
  • Zerdeçal herhangi bir tat vermeyecek yalnızca renginin daha güzel olmasını sağlayacaktır.
  • Dilerseniz kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
  • Limon kabuğunu da ekleyip karıştırdıktan sonra sosumuzu pişmeye bırakalım.
  • Cheesecakekinizi limonlu sosla yapabileceğiniz gibi farklı soslarla da hazırlayabilirsiniz.
  • Koyulaşan limonlu sosumuzun altını kapattıktan sonra soğumaya bırakalım. Bu aşamada üzerinin kabuklanmaması için ara ara karıştıralım.
  • Soğuyan sosumuzu tatlımızın üzerine gezdirelim ve 1 gece dinlenmeye bırakalım. Eğer vaktiniz yoksa bir kaç saatte dinlendirebilirsiniz.
  • Dinlenen tatlımızı kalıptan çıkartıp üzerini süsledikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?