Mayasız Yumuşacık Poğaçalar (15 Dakikada Hazırlanabilen 3 Çeşit Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 3 adet yumurta (2 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 1 kase ufalanmış peynir
- Bir tutam maydanoz
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- Susam
Mayasız Yumuşacık Poğaçalar (15 Dakikada Hazırlanabilen 3 Çeşit Poğaça) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Poğaça hamuru için,yumurtaların 2 tanesinin sarısını ayırın, 2 yumurta akı, 1 tam yumurtayı,yoğurdu, sıvı yağ ı derin bir kabin içine alalım güzelce çırpalım.
- Üzerine kabartma tozunu,tuzu ekleyip ,yavaş yavaş un ilave ederek,kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim. ( hamurunuz katı olursa poğaçalar sert olur)
- Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim. Bu arada bir kase peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırıp hazır edelim.
- Hamurdan cevizden büyük bezeler yapalım, elimizle bastırıp ortasına peynirli harç koyup,iki kenarını üstte birleştirelim.
- Bir çeşit olarakta, bezeyi bastırıp açıp, peynir koyup yarım ay şeklinde kapatalım,bezelerin birazını da bezenin ortasına peynir koyup ,top şeklinde poğaçalar yaparak yağlanmış tepsiye alalım.
- Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürüp, susam serperek ,önceden ısınmış 190 derecede ısınmış fırında, istediğimiz gibi kızarana kadar pişirelim.
- Poğaçaları fırından alınca üzerini kapatalım yumuşacık kalsınlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder