Paçanga Böreği Tarifi

 

Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet böreklik yufka
  • 100 gram pastırma
  • 100 gram rendelenmiş kaşar
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber

Panesi için;

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak böreğin içini hazırlayın. Bunun için pastırmaları ince olarak doğrayın.
  • Biberleri aynı şekilde ince olarak doğrayın.
  • Domateside küçük küçük doğrayın.
  • Karıştırma kabında pastırma, kaşar, biberler ve domatesi karıştırın.
  • Yufkaları 8 adet üçgen parçalara bölün.
  • Yufkanın geniş kısmına iç harcınızdan koyun.
  • Kenarlarını katlayarak böreklerinizi sarın.
  • Yumurtayı iyice çırpın.
  • Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp kızdırdığınız sıvı yağda önlü arkalı kızartın. 

Yorumlar