Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı) Tarifi

 

Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 paket (10 gr) instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7-8 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 orta boy soğanın yarısı
  • 1 orta boy patates
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı (ayçiçek yağı da olur)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • Nane (istediğiniz ölçüde artırıp azaltabilirsiniz)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı ve çörek otu

    Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve şekeri alıp karıştıralım. (su ve süt ılık olmalı ben yalnızca suyu kaynattım böylece tüm malzemeleri kaba aldığımda hepsi ılık oldu).
  • İnstant maya suda eritilmediği için ayrı bir kaba elediğimiz unun içine mayayı katıp harmanlıyoruz.
  • İnstant maya ile harmanladığımız unu diğer malzemelerimizin olduğu kaba kontrollü bir şekilde atarak yoğurma işlemine geçiyoruz.
  • Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzu yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.
  • Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım. Soğanları toz biberli yağda kavurup haşlanmış patateslerle buluşturalım ve son olarak baharatlarımızı ekleyelim.
  • Dinlenen hamurumuzu iki üç kez çevirip havasını alalım. Sonrasında tezgaha alalım ve eşit parçalara bölerek patatesli içi koyup şekil verelim.
  • Tepsiye dizdikten sonra 15 dk kadar da tepside dinlendiriyoruz. Yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fansız ayarda 30 dk kadar pişiriyoruz. Üzeri kızarınca, istenilen görüntüyü elde ettiğimizde fırından çıkarıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?