Tavuklu Pilav Tarifi

 

Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 6 adet tavuk baget
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1.5 su bardağı kaynamış su
  • Tuz
  • Çeyrek limon

    Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağları tencereye alın. Tavukları arkalı önlü kızartın ve bir tabağa alın.
  • İnce doğranmış havuç ve kırmızı biberi aynı tencereye alıp kavurun.
  • Pirinç ve bezelyeyi ekleyin.
  • Tuz ve limon suyunu da ekleyip kavurun.
  • Tavukları pilavın üzerine dizin bastırın.
  • Kaynar suyu ekleyin, altı kısık kapağı kapalı şekilde pişirin.
  • Altını kapatıp yarım saat dinlendirdikten sonra pilavımız hazır,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi

  1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı küçük doğranmış tavuk 1 yemek kaşığı salça ...