Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 6 adet tavuk baget
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 su bardağı bezelye
- 1.5 su bardağı kaynamış su
- Tuz
- Çeyrek limon
Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağları tencereye alın. Tavukları arkalı önlü kızartın ve bir tabağa alın.
- İnce doğranmış havuç ve kırmızı biberi aynı tencereye alıp kavurun.
- Pirinç ve bezelyeyi ekleyin.
- Tuz ve limon suyunu da ekleyip kavurun.
- Tavukları pilavın üzerine dizin bastırın.
- Kaynar suyu ekleyin, altı kısık kapağı kapalı şekilde pişirin.
- Altını kapatıp yarım saat dinlendirdikten sonra pilavımız hazır,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder