Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane tavuk budu
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tane zencefil (ceviz büyüklüğünde)
- 1 tane havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Yarim çay kaşığı karabiber
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 tane limon suyu
- Yarım çay bardağı çorbanın suyu
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 1 tane soğanı soyup 4 de bölünüz ,düdüklü tencenin içine 2 veya 3 tane budu ve soğanı koyup üzerine 6 su bardağı su koyup tavuğu haşlayınız.
- Haşlanan butları küçük küçük didikleyiniz.
- Diğer yandan 1 tane havucu ,zencefil ve sarımsağı rendeleyiniz .
- Sonra 1 yemek kaşığı tereyağını pişirme kabınızın içine koyup erittiğiniz yağın üzerine havuçları zencefil ve sarımsağı koyup bir iki tur çeviriniz.
- Üzerine suyunu, tuzunu ve karebiber ekleyiniz.
- Terbiyesi için 1 limonu sıkınız ekşi sevmeyenler yarım limon kullanabilirsiniz.
- İçine unu ve yumurta sarısını ekleyip karıştırınız üzerine çorbanın suyundan yarım çay bardağı kadarını alıp terbiyenin içine koyup karıştırınız.
- Sonra çorbaya ekleyiniz ve güzelce karıştırınız.
- Tavuğuda ekleyip kıvam alınca kadar pişiriniz çorbanız hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder