Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 6 adet patates

Marine için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Yoğurt sos;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Salçalı sos için;

  • 1 büyük kaşık tereyağı
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 kase domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz

    Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu jülyen doğrayıp marineye bırakalım.
  • Marine olması için 30 dakika buzdolabında bekletelim.
  • Patatesleri ince ince doğrayıp tuzlu suya koyalım.
  • 10 -15 dk suda bekletip süzüp kağıt havlu ile kurulayalım.
  • Tavukları önlü arkalı pişirelim.
  • Patatesleri derin yağda kızartalım.
  • Domates sos için yağları sos kabına alalım üzerine domates sosu ilave edelim.
  • Baharatını ve tuzunu ekleyip pişirelim.
  • Çökertme kebabı için sırasıyla kızartılmış patatesleri sunum tabağına alalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
  • Salçalı sos gezdirelim.
  • Son olarak tavukları dizelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi

  Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 150 gram margarin 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek ka...