Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi

 

Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet hazır baklavalık yufka

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

İçi için;

  • 200 gram mascarpone (kaymak)
  • 250 gram ceviz içi

Üzeri için;

  • 100 gram eritilmiş tereyağı +2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şerbeti için tencereye şeker ,su ve limon dilimini alıp karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha.
  • Kaynamaya bırakalım. Daha sonra kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Tezgaha serdiğimiz 4 adet yufkanın en üstüne her yerine gelecek şekilde kaymak sürdürelim.
  • Daha sonra biraz iri çekilmiş ceviz içini yufkaların üzerine serpelim ve rulo şeklinde saralım. Yaklaşık 2 parmak genişliğinde keselim ve yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
  • Tüm baklavalık yufkalarımız bitinceye kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapalım. Üzerlerine eritilmiş tereyağ ve 2 kaşık sıvı yağ karışımını karıştırıp fırça ile bolca sürdürelim.
  • Önceden ısıttığımız alt üst ayarda 180° firında kontrollü.
  • Bir şekilde 35-40 dk kadar pişiriyoruz. Üzerleri güzelce kızarsın. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuyan şerbeti dökelim.
  • Tatlımız şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi

  Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 150 gram margarin 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek ka...