Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet hazır baklavalık yufka
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
İçi için;
- 200 gram mascarpone (kaymak)
- 250 gram ceviz içi
Üzeri için;
- 100 gram eritilmiş tereyağı +2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şerbeti için tencereye şeker ,su ve limon dilimini alıp karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha.
- Kaynamaya bırakalım. Daha sonra kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
- Tezgaha serdiğimiz 4 adet yufkanın en üstüne her yerine gelecek şekilde kaymak sürdürelim.
- Daha sonra biraz iri çekilmiş ceviz içini yufkaların üzerine serpelim ve rulo şeklinde saralım. Yaklaşık 2 parmak genişliğinde keselim ve yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
- Tüm baklavalık yufkalarımız bitinceye kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapalım. Üzerlerine eritilmiş tereyağ ve 2 kaşık sıvı yağ karışımını karıştırıp fırça ile bolca sürdürelim.
- Önceden ısıttığımız alt üst ayarda 180° firında kontrollü.
- Bir şekilde 35-40 dk kadar pişiriyoruz. Üzerleri güzelce kızarsın. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuyan şerbeti dökelim.
- Tatlımız şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder