Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kıyır Ağızda Dağılan Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

 

Kıyır Ağızda Dağılan Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağından biraz fazla un

Kakaolu hamur için;

  • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Bulamak için;

  • Yeteri kadar irmik

    Kıyır Ağızda Dağılan Kesme İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç diğer bütün malzemeleri alalım bu aşamada tereyağının oda ısısında olmasına dikkat edelim, hepsini güzelce karıştıralım. Azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğuralım hamurun üçte birini ayırıp kakao ve cevizi ilave edip tekrar yoğuralım.
  • Şerbet için şeker ve suyu tencereye ilave edip, ocağa alalım karıştıralım şeker eriyip, kaynamaya başladığında limonu ilave edip ocağın altını kıssa alalım yaklaşık 12-13 dakika kaynatalım ocaktan alalım.
  • Tezgahın üzerine temiz bir poşet yayalım hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, önce elimizle rulo yapalım uzatalım sonra oklava ya da elimizle hafif yayarak açalım uzun bir şekilde olması gerekiyor.
  • Kakaolu hamurdan bir parça koparıp yine rulo yapıp uzatalım, açtığımız hamurun üzerine yerleştirelim poşet ile sararak rulo yapalım hafif üstüne bastırarak düzeltelim ve poşeti açıp hamurun her tarafını irmiğe bulayalım.
  • Bıçak ile üzerine kesikler yapalım 3-4 santim olacak şekilde keselim tepsiye yerleştirelim.
  • Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp, önceden 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız tatlılara bekletmeden ilk sıcağı çıkan şerbeti dökelim 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?