Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi

 

Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı

Daha sonra eklemek için:

  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz kremşanti

Kadayıfı için:

  • 200 gram kadayıf (ben hazır kavrulmuş kullandım)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri çekim ceviz

    Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya tereyağını alıp eritelim kadayıf ve toz şeker ekleyip güzelce kavuralım.
  • Üzerine ceviz ekleyip ve ocaktan alalım.
  • Sıra muhallebisini yapmakta.Krem şanti ve vanilya hariç uygun bir tencereye malzemeleri ekleyip el çırpıcısı ile karıştırarak altını açalım devamlı karıştıralım fokurdamaya başlayınca altını kapatalım içerisine vanilya ve kremşantiyi ekleyelim 3-4 dk çırpalım.
  • Kuplara önce 1-2 çorba kaşığı kavrulmuş kadayıftan koyup üzerine bir kepçe muhallebi koyalım onun üzerine 2 kaşık kavrulmuş kadayıf koyup son bir kepçeye yakın muhallebiyi yayıp son olarak üzerine 2 kaşım kavrulmuş kadayıf ekleyip diğer kuplarıda aynı şekilde hazırlayalım.
  • 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Ben çilek ile süslemek istedim siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Doğalından Ayva Tatlısı Tarifi

  En Doğalından Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 4 adet ayva 1 adet kırmızı pancar Her yarım ayva için 1,5 yemek kaşığı şeker 2 adet çubu...