Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
Daha sonra eklemek için:
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz kremşanti
Kadayıfı için:
- 200 gram kadayıf (ben hazır kavrulmuş kullandım)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı iri çekim ceviz
Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya tereyağını alıp eritelim kadayıf ve toz şeker ekleyip güzelce kavuralım.
- Üzerine ceviz ekleyip ve ocaktan alalım.
- Sıra muhallebisini yapmakta.Krem şanti ve vanilya hariç uygun bir tencereye malzemeleri ekleyip el çırpıcısı ile karıştırarak altını açalım devamlı karıştıralım fokurdamaya başlayınca altını kapatalım içerisine vanilya ve kremşantiyi ekleyelim 3-4 dk çırpalım.
- Kuplara önce 1-2 çorba kaşığı kavrulmuş kadayıftan koyup üzerine bir kepçe muhallebi koyalım onun üzerine 2 kaşık kavrulmuş kadayıf koyup son bir kepçeye yakın muhallebiyi yayıp son olarak üzerine 2 kaşım kavrulmuş kadayıf ekleyip diğer kuplarıda aynı şekilde hazırlayalım.
- 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Ben çilek ile süslemek istedim siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder