Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet büyük boy soğan
İç harcı için;
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- Yarım çay bardağına yakın zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları soyup bıçak yardımıyla dıştan içe doğru ortasına kadar kesik atalım.
- Uygun tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayana kadar kaynatalım. (fazla yumuşatmıyoruz sarılacak kadar yumuşasın yeter).
- İstediğimiz kıvama gelen soğanları alıp tek tek katlarını ayıralım ve aralarda kalan zarlarını temizleyelim.
- İç harcı için tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce harmanlayalım (daha harcı karıştırırken mis gibi koku yayılacak) 😍.
- Daha sonra ayırdığımız her bir soğana iç harcından koyup rulo şeklinde sarıp tenceremize yerleştirelim.
- Sosu için yağ ve salça tavaya alınıp biraz kavurulur.
- Daha sonra nar ekşisi, tuz ve suyu eklenip karıştırılır ve dolmamızın üzerine gezdirilir. Orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirilip en son arzuya göre fırınlanır. Afiyetle 🌹.
- Orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirilip en son arzuya göre 15-20 dk fırınlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder