Soğan Dolması Tarifi

 

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet büyük boy soğan

İç harcı için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • Yarım çay bardağına yakın zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

    Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup bıçak yardımıyla dıştan içe doğru ortasına kadar kesik atalım.
  • Uygun tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayana kadar kaynatalım. (fazla yumuşatmıyoruz sarılacak kadar yumuşasın yeter).
  • İstediğimiz kıvama gelen soğanları alıp tek tek katlarını ayıralım ve aralarda kalan zarlarını temizleyelim.
  • İç harcı için tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce harmanlayalım (daha harcı karıştırırken mis gibi koku yayılacak) 😍.
  • Daha sonra ayırdığımız her bir soğana iç harcından koyup rulo şeklinde sarıp tenceremize yerleştirelim.
  • Sosu için yağ ve salça tavaya alınıp biraz kavurulur.
  • Daha sonra nar ekşisi, tuz ve suyu eklenip karıştırılır ve dolmamızın üzerine gezdirilir. Orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirilip en son arzuya göre fırınlanır. Afiyetle 🌹.
  • Orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirilip en son arzuya göre 15-20 dk fırınlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi

  Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 150 gram margarin 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek ka...