Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Soğan Dolması Tarifi

 

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet büyük boy soğan

İç harcı için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • Yarım çay bardağına yakın zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

    Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup bıçak yardımıyla dıştan içe doğru ortasına kadar kesik atalım.
  • Uygun tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayana kadar kaynatalım. (fazla yumuşatmıyoruz sarılacak kadar yumuşasın yeter).
  • İstediğimiz kıvama gelen soğanları alıp tek tek katlarını ayıralım ve aralarda kalan zarlarını temizleyelim.
  • İç harcı için tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce harmanlayalım (daha harcı karıştırırken mis gibi koku yayılacak) 😍.
  • Daha sonra ayırdığımız her bir soğana iç harcından koyup rulo şeklinde sarıp tenceremize yerleştirelim.
  • Sosu için yağ ve salça tavaya alınıp biraz kavurulur.
  • Daha sonra nar ekşisi, tuz ve suyu eklenip karıştırılır ve dolmamızın üzerine gezdirilir. Orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirilip en son arzuya göre fırınlanır. Afiyetle 🌹.
  • Orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirilip en son arzuya göre 15-20 dk fırınlanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?