Acılı Sarımsaklı Karides Tarifi

 

Acılı Sarımsaklı Karides Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 kırmızı acı biber veya 1 yemek kaşığı kuru pul biber
  • 1/2 (yarım) kg karides
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı toz kırmızı biber (paprika)
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
  • 20 gram taze maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) limon

    Acılı Sarımsaklı Karides Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sarımsağı, biberi ve maydanozu ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağını ısıtın ve sarımsağı hafifçe kavurun, yanmaması için karıştırın.
  • Ardından biberi ekleyip karıştırın.
  • Karidesleri ve toz kırmızı biberi ekleyip iyice karıştırın.
  • Tuz ve karabiberi ekleyin ve karidesler tamamen pembeye dönene kadar pişirin.
  • Bu, karidesin boyutuna göre yaklaşık 6-8 dakika sürebilir.
  • Üzerine doğranmış maydanozu serpin ve limon suyunu karideslerin üzerine sıkın.
  • Sıcak olarak, yanında çıtır ekmekle servis edin.

Yorumlar