Akdeniz Usulü Makarna Salatası Tarifi

 

Akdeniz Usulü Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 g makarna
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet çarliston biberi
  • Domates (miktarı isteğe bağlı ben iki adet kullandım)
  • Yarım adet salatalık
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu (veya kurutulmuş dereotu)
  • Yarım limonun suyu
  • 4-5 diş sarımsak
  • 100-120 ml zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ajvar
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 200g beyaz peynir (veya keçi peyniri / lor)
  • Tuz
  • Karabiber

    Akdeniz Usulü Makarna Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede makarnayı tuzlu suda al dente kıvamda haşlayın.
  • Haşladıktan sonra süzün ve soğumaya bırakın. İsterseniz soğuk sudan geçirebilirsiniz.
  • Kapya biberleri, yeşil biberi, kırmızı soğanı, domatesleri ve salatalığı küçük küpler halinde doğrayın.
  • Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ve limon suyunu ilave edin.
  • Sarımsakları rendeleyin veya ezerek hazırlayın.
  • Küçük bir tavada zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, ajvar, nar ekşisi, sumak, kekik, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi karıştırın. Sos yoğun ve aromatik bir kıvamda olmalı.
  • Büyük bir karıştırma kabında haşlanmış ve soğumuş makarnayı, doğradığınız sebzeleri ve yeşillikleri bir araya getirin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve iyice karıştırın.
  • En son ufalanmış beyaz peyniri (veya arzu ettiğiniz herhangi bir peyniri) salatanın üzerine ekleyin dilerseniz içinede biraz karıştırabilirsiniz.
  • Salatayı buzdolabında biraz dinlendirirseniz lezzetler daha iyi oturur. Soğuk olarak servis edin. 

Yorumlar