Cepli Sandviç Poğaça Tarifi

 

Cepli Sandviç Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  •  1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • Aldığı kadar un ( 5 su bardağı yaklaşık)
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Cepli Sandviç Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım 10 dakika bekletelim.
  • Yumurtamızın beyazını içine sarısını üzerine sürmemiz için ayıralım.
  • Unumuzu kontrolü şekilde azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Mayalanması için en az 1 -1. 5 saat bekletelim.
  • Mayalanan hamurumuzun havasının aldıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Bezelerimizi ister merdane ile ister elimizle çay tabağı biraz büyüklükte açalım üzerini sıvı yağ ile yağlayalım ve ikiye katlayalım “d” şeklinde olacak.
  • İkiye katladığınız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayalım. Fotoğraflarda görüldüğü gibi olacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  • 10-15 dk. Tepside mayalandırın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-40 dk pişirelim. (pişme süresi fırınlar arası değişiklik gösterebilir).
  • Sandviçler soğuyunca aralarına peynir, kaşar,salatalık,domates, marul veya maydanoz koyup servis edebilirsiniz 

Yorumlar