Tadına Doyum Olmayan Sarımsaklı Peynirli Poğaça Tarifi

 

Tadına Doyum Olmayan Sarımsaklı Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı su
  • 2 paket instant maya (kuru maya)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeli tuz
  • 11-12 su bardağı un (200 ml)

İç harcı ve üzeri için;

  • 1 adet yumurta (pişirmeden sürmek için)
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 diş büyük sarımsak
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Ben süzme peynir kullandım süzme,labne, ricotta vs. kullanabilirsiniz

    Tadına Doyum Olmayan Sarımsaklı Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru yapalım, bir tencereye süt ,sıvı yağ ,su ve mayayı alıp elimizi yakmayacak derecede ılınmaya bırakalım.
  • Hazır olan sütlü karışımı yapacağımız kaba alıp toz şekeri ,tuzu ve yumurtayı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Unu ölçerek ekleyerek yoğuralım.
  • Hazır olan hamuru eğer vaktiniz var ise en az 1 saat 30 dakika dinlenmeye bırakalım. (ben 2 saat 30 dakika dinlendirdim).
  • Hamura şekil verip 30 dakikada tepside dinlendirdikten sonra 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
  • İç harcı ve üzeri için sarımsakları iyice dövelim.
  • Ardından maydanozları ince ince kıyıp sarımsağın içine alıp iyice karışana kadar dövelim.
  • Karışımın yarısını peynirini içine yarısınıda üzeri için yarım su bardağı zeytinyağı ile karıştıralım.
  • Hazır olan poğaçalar oda ısısına gelince ortadan kesip peynirli harcı sürelim.
  • Üzerine de zeytinyağlı harcı sürelim poğaçamız hazır.

Yorumlar