- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Tadına Doyum Olmayan Sarımsaklı Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıvıyağ
- 3 su bardağı su
- 2 paket instant maya (kuru maya)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tepeli tuz
- 11-12 su bardağı un (200 ml)
İç harcı ve üzeri için;
- 1 adet yumurta (pişirmeden sürmek için)
- Yarım demet maydanoz
- 4 diş büyük sarımsak
- 1 çimdik tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Ben süzme peynir kullandım süzme,labne, ricotta vs. kullanabilirsiniz
Tadına Doyum Olmayan Sarımsaklı Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yapalım, bir tencereye süt ,sıvı yağ ,su ve mayayı alıp elimizi yakmayacak derecede ılınmaya bırakalım.
- Hazır olan sütlü karışımı yapacağımız kaba alıp toz şekeri ,tuzu ve yumurtayı ekleyip iyice karıştıralım.
- Unu ölçerek ekleyerek yoğuralım.
- Hazır olan hamuru eğer vaktiniz var ise en az 1 saat 30 dakika dinlenmeye bırakalım. (ben 2 saat 30 dakika dinlendirdim).
- Hamura şekil verip 30 dakikada tepside dinlendirdikten sonra 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
- İç harcı ve üzeri için sarımsakları iyice dövelim.
- Ardından maydanozları ince ince kıyıp sarımsağın içine alıp iyice karışana kadar dövelim.
- Karışımın yarısını peynirini içine yarısınıda üzeri için yarım su bardağı zeytinyağı ile karıştıralım.
- Hazır olan poğaçalar oda ısısına gelince ortadan kesip peynirli harcı sürelim.
- Üzerine de zeytinyağlı harcı sürelim poğaçamız hazır.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder