Yoğurtlu Köz Kırmızı Biber Mezesi Tarifi

 

Yoğurtlu Köz Kırmızı Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 70 gr beyaz peynir ( 1 büyük dilim)
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yoğurtlu Köz Kırmızı Biber Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurtlu biber  mezesi için öncelikle soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Önceden közlenmiş kapya biberi ortadan ikiye keserek doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Soğanları ve ufak ufak doğradığımız sarımsakları ekleyerek soğanların rengi dönene kadar yaklaşık 3-4 dakika kavuralım.
  • Doğradığımız kapya biberleri de ekleyerek birkaç tur çevirelim ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Diğer taraftan yoğurt, beyaz peynir, dereotu, maydanoz, tuz ve kuru naneyi ekleyerek tüm malzemeyi rondodan geçirelim.
  • Yeterince soğuyan sebzelerimizi geniş bir kaseye alıp üzerine yoğurtlu karışımı ve cevizi ekleyerek karıştıralım.
  • Tamamen karıştığında yoğurtlu peynirli kırmızı biber mezemiz servise hazır. 

Yorumlar