Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)

 

Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız) İçin Malzemeler

Choux hamuru için;

  • 70 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Kreması için;

  • 1 litre süt ( 5 su bardağı)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilin
  • 1 paket krem şanti

Kıtır hamuru için;

  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 80 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un

    Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız) Nasıl Yapılır?

  • Önce kreması için karıştırma kabına süt, şeker, un nişasta ve yumurtayı alıp güzelce karıştırıyoruz ve pişirmek için süzerek tencereye alıyoruz.
  • Kremayı koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz ve ocağın altını kapatıp vanilini de koyup tekrar çırpıyoruz. Streçleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kremaya toz krem şantiyi koyup blender ile güzelce çırpıyoruz.
  • Choux hamuru için tencereye tereyağ, su, süt, tuz ve şekeri alıp yağ eriyene kadar pişiriyoruz.
  • Ardından unu koyup hafif pişiriyoruz ve ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan choux hamuruna tek tek yumurtaları kırıp güzelce çırpıyoruz ve ekler kıvamlı bir hamur yapıyoruz. Sıkma torbasına alıyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkma torbasına aldığımız hamurdan yuvarlak şekilde resimdeki gibi aralıklar bırakarak sıkalım.
  • Kıtır hamurunu yapmak için yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp güzelce elimizle yoğuruyoruz.
  • İki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile ince şekilde açıyoruz ve derim dondurucuda 5 dk soğumaya bırakıyoruz.
  • Kıtır hamuru dolaptan alıp küçük çay bardağı yardımı ile yuvarlak şekilde kesiyoruz ve tepsideki croux hamurlarımızın üzerine koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü şekilde nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen croux hamurlarımızı fırından alıp soğutuyoruz ve üzerlerini şapka gibi kesip içini açıyoruz.
  • Sıkma torbasına aldığımız kremayı bol bol içlerinde sıkıyoruz. ( ben içine muz da koydum koymasanız da olur).
  • Kestiğimiz üstlerini de üzerlerine koyuyoruz ve dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?