Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)

 

Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız) İçin Malzemeler

Choux hamuru için;

  • 70 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Kreması için;

  • 1 litre süt ( 5 su bardağı)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilin
  • 1 paket krem şanti

Kıtır hamuru için;

  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 80 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un

    Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız) Nasıl Yapılır?

  • Önce kreması için karıştırma kabına süt, şeker, un nişasta ve yumurtayı alıp güzelce karıştırıyoruz ve pişirmek için süzerek tencereye alıyoruz.
  • Kremayı koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz ve ocağın altını kapatıp vanilini de koyup tekrar çırpıyoruz. Streçleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kremaya toz krem şantiyi koyup blender ile güzelce çırpıyoruz.
  • Choux hamuru için tencereye tereyağ, su, süt, tuz ve şekeri alıp yağ eriyene kadar pişiriyoruz.
  • Ardından unu koyup hafif pişiriyoruz ve ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan choux hamuruna tek tek yumurtaları kırıp güzelce çırpıyoruz ve ekler kıvamlı bir hamur yapıyoruz. Sıkma torbasına alıyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkma torbasına aldığımız hamurdan yuvarlak şekilde resimdeki gibi aralıklar bırakarak sıkalım.
  • Kıtır hamurunu yapmak için yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp güzelce elimizle yoğuruyoruz.
  • İki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile ince şekilde açıyoruz ve derim dondurucuda 5 dk soğumaya bırakıyoruz.
  • Kıtır hamuru dolaptan alıp küçük çay bardağı yardımı ile yuvarlak şekilde kesiyoruz ve tepsideki croux hamurlarımızın üzerine koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü şekilde nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen croux hamurlarımızı fırından alıp soğutuyoruz ve üzerlerini şapka gibi kesip içini açıyoruz.
  • Sıkma torbasına aldığımız kremayı bol bol içlerinde sıkıyoruz. ( ben içine muz da koydum koymasanız da olur).
  • Kestiğimiz üstlerini de üzerlerine koyuyoruz ve dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Yorumlar