Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!) Tarifi

 

Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet olgun muz (ne kadar olgun, o kadar tatlı!)
  • 80 ml sıvı yağ
  • 110g esmer şeker (yoksa beyaz şekerde olur)
  • 2 adet yumurta
  • 150 g un
  • 50 g fındık tozu (öğütülmüş)
  • 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tarçın (kokusu evi saracak!)
  • 1 adet vanilya çubuğu (yoksa 1 paket vanilin de olur)

Bonus tatlar;

  • Bir avuç ceviz veya çikolata parçası  (süper lezzet! ben çikolata kullandım)

Üzerine;

  • Bal ya da fıstık ezmesi

    Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°c (alt-üst) ya da 160°c (fanlı) ayarda ısıtın.
  • 23 x 10 cm’lik baton kek kalıbını yağlayın.
  • Muzları çatal yardımıyla ezin , püre gibi olsun.
  • Yağ, yumurta ve şekeri çırpın.
  • Un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve vanilyayı ekleyin.
  • Muz püresini karışıma katın, iyice karıştırın.
  • Hamuru kalıba dökün, fırına verin , yaklaşık 55 dakika pişsin.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın,  işte bu kadar!

Yorumlar