- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet olgun muz (ne kadar olgun, o kadar tatlı!)
- 80 ml sıvı yağ
- 110g esmer şeker (yoksa beyaz şekerde olur)
- 2 adet yumurta
- 150 g un
- 50 g fındık tozu (öğütülmüş)
- 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam tarçın (kokusu evi saracak!)
- 1 adet vanilya çubuğu (yoksa 1 paket vanilin de olur)
Bonus tatlar;
- Bir avuç ceviz veya çikolata parçası (süper lezzet! ben çikolata kullandım)
Üzerine;
- Bal ya da fıstık ezmesi
Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 180°c (alt-üst) ya da 160°c (fanlı) ayarda ısıtın.
- 23 x 10 cm’lik baton kek kalıbını yağlayın.
- Muzları çatal yardımıyla ezin , püre gibi olsun.
- Yağ, yumurta ve şekeri çırpın.
- Un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve vanilyayı ekleyin.
- Muz püresini karışıma katın, iyice karıştırın.
- Hamuru kalıba dökün, fırına verin , yaklaşık 55 dakika pişsin.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın, işte bu kadar!
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder